Akashi Blue Label 0,7l 40%
Související produkty
Detailní popis produktu
Lihovar získal licenci v roce 1919, ale whisky začali vyrábět až v roce 1984. Z počátku se zde vyrábělo hlavně saké a shochu. Akashi Blue Label je míchaná whisky stařena v japonském sudu Shochu (americký dub) přibližně 2 roky, pak v sudu po bourbonu a následně finišuje v sherry sudech.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Whisky |
---|---|
Hmotnost: | 1.5 kg |
Druh whisky: | Japonské whisky |
Objem: | 0,7l |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Akashi je značka whisky známá převážně v Japonsku, odkud také pochází. Vzniká v lihovaru White Oak, který byl založen rodinou Shuzō v roce 1679 a původně se specializovali na výrobu saké a shochu. White Oak byl první lihovar v Japonsku, který získal licenci na destilaci v roce 1888 (pod vedením Eigashima Shuzō). Výroba whisky byla započata od roku 1984. Na výrobu jejich whisky používají prvotřídní skotský ječmen, který v kombinaci s místní podzemní vodou a unikátním mikroklima pro zrání vytváří jedinečné a osobité whisky, které mají ve světě velmi dobré jméno.