Recept na Campari Drink a další koktejly

Určitě jste slyšeli o Campari. Italském, jasně červeném aperitivu s ikonickou nahořklou chutí. A pokud vás zajímá složení, tak si budete muset nechat zajít chuť. To je pečlivě střeženo. Z Campari můžete namíchat spoustu dobrých koktejlů. Inspirujte se níže a připravte pro sebe a své kamarády něco, za co budou jejich chuťové buňky vděčné. 

Historie Campari

Historie Campari se píše od roku 1860. V italském městě Novara jej poprvé připravil místní lihovarník a hostinský Gaspare Campari. A pojmenoval jej, jak jinak, než po sobě. Rudá barva, podmanivá chuť a výhodná poloha Caffé Campari zapříčinily, že se drink začal šířit po celém světě. 

Dnes se Campari vyváží do více než 190 zemí světa a za zmínku stojí i jejich způsob propagace. Na jejich televizních reklamách se kdysi podílel i slavný italský režisér Federico Fellini. I tvorba této image pomohla značce, aby byla tam, kde dnes je. A teď už pojďme na koktejly.

Rozměr na blog (5)

Negroni

Negroni poprvé spatřil světlo světa v italské Florencii. Zhruba 350 kilometrů od Novary. A vzniknul vlastně velmi prostě. Barman na přání hraběte Negroniho dolil do jeho Americana gin. A bylo vymalováno. 

Připravte si:

Postup: 

Naplňte sklenici ledem. Přidejte ingredience v libovolném pořadí a promíchejte. Ozdobte drink řezem pomeranče a můžete podávat. A dávejte pozor, drink se skládá pouze z alkoholických přísad. Na zdraví! 

Rozměr na blog (4)

Americano

Americano už jsme trošku nakousli v předchozím receptu. Nebo spíše usrkli. Koktejl vznikl velmi záhy po vynalezení Campari. A to už v 19. století. Původní název byl MI-TO. A odkazoval na města, odkud pocházejí 2 ingredience, které jsou v něm obsaženy. Milán (Campari) a Torino (Cinzano). Název Americano přiřkli milovníci koktejlů až díky vzrůstající popularitě za louží. A recept se následně i trošku upravil. Přesvědčte se sami.

Připravte si:

Postup:

Sklenici naplňte po okraj ledem. Pečlivě nadávkujte Campari i vermut. Vše promíchejte důkladně lžící, doplňte perlivou vodou a ozdobte plátky pomeranče či pomerančovou kúrou. 

Campari Orange

Campari Orange je v porovnání s ostatními drinky trošku benjamínek. Vznikl v 60. letech 20. století a původně byl pojmenován po Garibaldim. Vůdci nacionalistů, kteří chtěli sjednotit severní a jižní Itálii. Na to odkazují obě ingredience koktejlu. Červená barva představuje severní Itálii a červené barvy uniforem Garibaldiho mužů. Žlutá naopak odkazuje na pomeranče a jižní Itálii (konkrétně na Sicílii). Ochutnejte koktejl, který vlastně psal italskou historii.

Připravte si:

  • 4 cl Campari
  • 10 cl pomerančového džusu
  • led
  • pomeranč

Postup:

Odměřte si 4 cl Campari a nalijte je do vyšší sklenice. Tu naplňte až po okraj ledem. A přes led, pomalu, nalévejte 10 cl čerstvé pomerančové šťávy (pokud ji nemáte, můžete použít 100% pomerančový džus). Nakonec to celé ozdobte plátkem pomeranče. Pokud se chcete přiblížit co nejvíce původnímu receptu, sáhněte po sicilských pomerančích. 

Spritz Veneziano

A další italský hřebec. Pokud milujete Aperol Spritz, tak Spritz Veneziano si ihned oblíbíte. Campari dodá koktejlu typické nahořklé aroma a jeho sytě rudá barva vás získá pro svoji troufalost a vášnivost. Veneziano Spritz je starší brácha populárního Aperol Spritzu. Setkat se můžete též s názvem Campari Spritz. 

Připravte si:

Postup:

Velkou vínovou sklenici (400 ml) naplňte ledem a přidejte Campari. Pomocí koktejlové lžíce promíchejte Campari spolu s ledem, přilijte prosecco a doplňte kvalitní perlivou vodou. Poté do koktejlu vymáčkněte ⅛ pomeranče. Ať chutná.