Justino´s Madeira Malvasia 10y 0,75l 19%
Související produkty
Detailní popis produktu
Sklizeň probíhá od posledního týdne v srpnu a po celé září. Může být podáváno s dezerty, sýry nebo jako nápoj vhodný po večeři. Ideální teplota pro servírování je 13–16 °C. Madeira je fortifikované víno pocházející ze stejnojmenného ostrova, které je vyrobeno zastavením kvasného procesu přidáním vinného brandy. Doba kvašení před přidáním vinného alkoholu má vliv na sladkost vína. Vína fortifikovaná brzy jsou sladší, zatímco vína fortifikovaná později jsou sušší, protože již byla při kvašení větší část cukru prokvašena na alkohol. Po fermentaci (kvašení) a fortifikaci přichází na řadu tradiční „Estufagem“, unikátní proces pro výrobu madeiry. Víno je umístěno do obřích nerezových tanků zahřívaných 45–50 °C horkou vodou odbíhající v trubkách kolem tanků. Víno je takto zahříváno po dobu tří měsíců. Během tohoto času je proces regulován a kontrolován institutem madeirského vína, který pečetí tanky a odebírá vzorky před ukončením procesu a po něm. Po tomto zahřívacím procesu je madeira uložena do dubových sudů na různě dlouho dobu. Před lahvováním je potom víno stabilizováno a filtrováno.
Tato sladká madeira má tmavě jantarovou barvu a neobyčejné aroma ořechů, melasy a vanilky. V hladké, vyvážené, medové chuti se projevují příjemné tóny pražených vlašských ořechů a karamelu. V intenzivním a dlouhém zakončení se harmonicky snoubí sladkost s kyselostí.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Fortifikovaná vína |
---|---|
Hmotnost: | 1.5 kg |
Doba zrání: | 10y |
Druh vína: | červené |
Chuť: | Sladké víno |
Objem: | 0,75l |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.